Loonbedrijf Lindeboom is groot in agrarisch loonwerk. Mede door ervaren en goed gemotiveerde medewerkers is Loonbedrijf Lindeboom een bedrijf waarop u kunt rekenen. Wij verzorgen de complete gras- en maïsoogst, inclusief grondbewerking en bemesting.

Neem contact op

Agrarisch loonwerk

Bekalken van grasland

Een belangrijke basis voor optimale meststofbenutting
De pH-waarde van grond heeft grote invloed op de ontwikkeling van de plantenwortels. Plantenwortels ontwikkelen zich beter bij een optimale pH en zijn in staat beter de toegediende meststoffen op te nemen. Zoals in de onderzoeksresultaten te zien is, worden meststoffen beter benut, is het gewas minder vatbaar voor ziekten en draagt het bij aan een betere opbrengst per hectare.

Graslandonderhoud: in het vroege voorjaar of najaar

Evers grasprofi 620
De Evers grasprofi voert vier bewerkingen uit per werkgang. De egalisatiebalk maakt molshopen en oneffenheden vlak. De extra starre eggentanden zorgen ervoor dat de bovenste laag van de bodem losgemaakt wordt. Tevens heeft de eggentand een onkruidwiedende functie. Afhankelijk van de staat van de graszode kan er graszaad bijgezaaid worden, zodat er in de holle plekken gras groeit en een dichte graszode ontstaat. Uit onderstaande onderzoeksresultaten blijkt een toename van 19% droge stof per hectare door het bijzaaien.

Gewasbescherming, graslandvernieuwing

Onkruiden zijn voor veel veehouders een doorn in het oog. Wij kunnen u adviseren welke methode het meest effectief is om uw bestaande grasland, maisland zo veel mogelijk onkruidvrij te maken en te houden.

 

Gras maaien en harken

Om uw arbeidspiek tijdens de grasoogst op te vangen, kunnen wij met de inzet van 2 maai en harkcombinaties uw gras tijdig los maaien en bij elkaar harken.

 

Met onze Krone Big M hopen wij u goed van dienst te kunnen zijn met het maaien van uw percelen. De Big M heeft een werkbreedte van 9,72 meter en dankzij de zwadsamenvoeging kunnen we langs de kant de buitenste zwad 3 meter naar binnen leggen. Verder is de Big M voorzien van hydraulisch instelbare maaihoogte en een kneuser.

Ronde en vierkante balen persen en wikkelen.

 

Met onze Kuhn 3D rondebalenpers kunnen wij uw gras in rondebalen persen en direct wikkelen met foliebinding en zonder net. Desgewenst kunnen er 0, 7, 11, 12 of 23 messen bij de invoer ingezet worden. Door het 3D wikkelsysteem wordt uw voerkwaliteit gemaximaliseerd en hebt u 1 soort afval. 

 

Met onze 2 combinaties hogedrukpersen kunnen wij uw gras in vierkante balen persen en wikkelen. De balen worden strak geperst met voldoende folie. Desgewenst kunnen er messen bij de invoer ingezet worden.

 

Met onze shovels die uitgerust zijn met een balen klem kunnen wij zowel ronde als vierkante balen met trekker en plattewagen thuis brengen.

Hakselen of inkuilen

Wij beschikken over 4 Schuitemaker Rapide-opraapwagens waarvan 1 uitgevoerd is met een gestuurde 8 wielige tandem. Deze wagens hebben een invoer met 40 messen. Het eindproduct aan de bult is goed vergelijkbaar met gehakseld gras. In overleg kan de bult met een shovel of zware trekker worden aangereden. 

 

 

 

Met de 3 hakselploegen kunnen wij onze afspraken goed nakomen en Loonbedrijf Lindeboom beschikt hierdoor over voldoende capaciteit om in drukke tijden uw grasoogst zo goed mogelijk binnen te halen.

 

Toevoegmiddelen voor gras

Onze New Holland hakselaars en Schuitemaker Rapide opraapwagens zijn voorzien van een Pioneer doseerunit. Hierdoor kunnen wij tijdens het hakselen of oprapen een toevoegmiddel toevoegen. Het grote voordeel hiervan is dat het toevoegmiddel door de gehele oogst en dus door de gehele kuil kan worden verdeelt voor een optimale werking van het toevoegmiddel.